Cin / 6: "Bir de şu gerçek var: İnsanlardan bazı adamlar, cinlerden bazı adamlara sığınırlardı. Öyle ki, onların azgınlıklarını arttırırlardı." Rastgele Makale
Büyü Nedir?
31/05/2019 Büyü ve Çeşitleri 1903 Okunma 0 Yorum

Büyü Nedir?

Büyü Nedir?

Her ne kadar isteyen bir kimse Havâss'ı, Vefkler, Remil, Cifir, Hâdim davetleri, Tılsımlar gibi bir sürü dala ayırsa da, ne olursa olsun bu bir büyü sistemidir. Bununla beraber Orta Doğu'ya has bir riyakarlık da söz konusudur. Bulup açacağınız herhangi bir Havâss kitabı ya da eski elyazması bir sürü büyü formülü ile doludur. Akla gelen, gelmeyen her uygulama ile karşılaşmak mümkündür. Buna karşılık sık sık da, 'Aman bunları kötü amaçlarla kullanmayın. Aman kendinize helal olmayan bir kadını veya erkeği ayartmak için kullanmayın. Bu kötü şeyler yapana geri döner' mealinde yazılar vardır. Bu yazılar ya da ihtarlar zaman zaman ipin ucunu o derece kaçırırlar ki, acemi birisinin korkmasına, kendi kendisi ile mücadele etmesine ve sadece bu yüzden bilinçaltı bir şartlanma oluşturarak, başarısız olmasına bile sebep olurlar.

Bütün pratik büyü kitaplarının üzerinde, 'Kur-an, bilim, dua, esmalar' veya bunları çağrıştıracak şeyler ve daha akla gelen her isim yazılır ve hepsi de büyü ve büyücülüğü reddeder fakat içine bakarsınız, iki kişiyi ayırmak, bir kadının (Ya da erkeğin) aşkını elde etmek, Birisini oturduğu evden çıkartmak. Bir kimsenin işi ve kısmetini bağlamak, ya da tam tersi açmak. Bir veya bir kaç kişiyi kahredip, mahvetmek, Evden kaçan adamı geriye döndürmek, özellikle bir çok büyü bozma formülü ve akla gelen her şey var.

Hepsinde de bir ihtar bulunur. Bunları ancak hak eden bir zalime yapın. Yoksa durum kötü olur, Asla kötülük için yapmayın. Şimdi herkes hem mantığını çalıştırsın, hem elini vicdanına koysun da söylesin. Bunların en iyisi bile olasa hangisi büyü değil?

Havâss'la ilgilenen kişiler veya cahil büyücülerin de bir iddiaları vardır. Bir kere, hiç birisi büyücü olmayı kabul etmez. 'Biz sadece büyü bozarız, iyi işler yaparız' derler. Pekiyi. O zaman bozulan bu büyüleri kim yapıyor acaba? Baksanıza ortada büyücü yok ki. Herkes iyi.

Bir adam, bir kadının baştan çıkartılmasını istiyor. Bu gibi istekler için kenar mahalle hocaları (Hoca deyimi ile üfürükçü kastedilmektedir. Gerçek camii hocası değil) ya da alışıldık Havâss kitapları, 'Bu işleri evlilik amacıyla yaparız. Niyet temizdir. Sadece temiz niyetler için yaparız.' derler. Buna gençler arasındaki bir, iki deyimle cevap vermek mümkün: 'Hadi yaa' veya 'Hade lennn'. Şimdi bir düşünün kadın temiz niyetlerle evlenilmek için (Güya) baştan çıkartılıyor. Demek ki, o kadın, isteyen adamı istemiyor ki, böyle bir 'Dua!' (Asla büyü değil daima dua derler.) yoluna baş vurulmuş. Ayrıca, ya o kadın başkasını seviyorsa. Bunun temiz niyet neresinde?

Evinden kaçan adam geri dönsünmüş. Bu iş iyilik içinmiş de şeriatça caizmiş. Geçmiş yıllarda bana da bir sürü kadın gelip, kocasının geriye döndürülmesini isterken, akılları sıra beni razı etmeye çalıştılar. Bu iş yuva kurtarmak içinmiş. Tamam. Şayet İslami açıdan bakarsak: Her şeyden evvel senin kurtarılacak bir yuvan yok hanımefendi. Neden? Çünkü İslami boşanma müessesesine göre zaten adam evden çıkarken seni boşamış sayılır yani eski günlerde olsa kapıdan çıkarken 'Boşol' deyip gidecek. Şimdi bunu demiyor ama prosedür aynı. Dolayısıyla adam gittiği, ayrılmayı söz konusu ettiği anda senin zaten evliliğin filan yok. Sen aslında başkası ile evlenmek üzere olan bir adamı baştan çıkartıp, kendine getirtme büyüsü yaptırıyorsun ve bir adamı başkasından ayırma büyüsü istiyorsun. Bu kadar basit. Aynı şey erkek tarafı isterse onun için de geçerli. Şimdi düşünün. Adamın eski karısı bu işin iyi ve caiz olduğunu ve büyü olmadığını söylüyor fakat kendisi adamın yeni evlenmek üzere olduğu kadının yerinde olunca 'Eski karısı büyü yaptırdı' diyor. Demek ki, bir iş bizim yararımıza ve bizim bakış açımıza göre olursa iyi, büyü değil dua. Ama aynı şeyi karşı taraf yaparsa, o zaman büyü. Cehennemlik bir şey. Tabii burada halka yayılmış olan bu konulardaki riyakarlık ve çıkarcılıktan bahsetmiyoruz. Ana konumuz yapanların ve kitapların riyakarlığı. Sonuç olarak açıkça ortada ki, siz ister iyi ister kötü yaptığınıza inanın hiç fark etmeksizin yapılan iş büyüdür. Büyünün başka tarifi var mı acaba?

Sakın ki, kimse benim bu gibi şeylere karşı olduğumu ve hiç yapmadığımı zannetmesin. Bütün bunları bol miktarda uyguladım ve hiç de pişman değilim. Burada sadece riyakarlığa karşı çıkıyorum.

İş açmak, Ticarette başarı, kısmet açmak. Bunlar ilk bakışta iyi işler gibi görünüyor. Tamam bir de bizim kısmetini açtığımız adamın ticari rakibi olan ve zarara giren, o yüzden
işini kaybeden ya da bir sürü iş kaçıran adama bir sorun, bakalım ne diyecek. Kısaca söylemek gerekirse, 'Hür iradeyi etkileyen her şey büyüdür.

Kaynak: Bülent Kısa

Yorum Yaz
Yorum yazabilmek için lütfen kayıt olun yada giriş yapın
Benzer Makaleler
FORUM SON KONULAR
FORUM SON YORUMLAR
EN SON ÜYE OLANLAR